7. mars 2007

Nördarnas afton

Sitter på flygplatsen i Bryssel efter ett par veckors ganska intensivt resande. Nu på väg hem till Oslo. En baguette och ett glas vatten i cafeterian. Men - vad står det på glaset?! Nørdic Mist.

En googling senare har jag lärt mig att Nørdic Mist är ett tonic water lanserat av Coca Cola i flera europeiska länder, bl.a. Belgien.

En stilla undran går till marketingfolket på Coca Cola som jag trodde hade ganska stora resurser till sitt förfogande när det gäller att testa varumärken för en global marknad.

"Den japanske bilprodusenten Hondas modell Jazz, skulle egentlig hete Honda Fitta (Honda Fitta er liten utenpå, men stor når man kommer inn, var slagordet), helt til Hondas japanske ledelse ble klar over ordets nordiske betydning."

"Chevrolet lanserte en bil med navn Nova, som på spansk betyr "fungerer ikke" når det uttales No Va, mens Mitsubichi Pajero heter Montero i Argentina, da Pajero ganske enkelt betyr "onanist" i Argentina. Ford fikk problemer med Pinto i Brasil, som betyr liten tiss."

Från Propaganda.as

2 kommentarer:

Zava sa...

Ha ha, underbart!! Jeg har også drukket nørdic tonic water i spania for noen år tilbake, hilarious. Språk er kul :D

Camilla sa...

Haha, det här var riktigt kul! Älskar språkliga missförstånd!