11. februar 2008

Tack till 1 STA och STB på Sandvika VGS

Efter snart 200 texter om Norge, norrmän och det norska ur ett svenskt perspektiv har bloggen fått ett nytt utseende.

Det började med att två klasser (1 STA och 1 STB) på Sandvika Videregående Skole häromveckan fick i hemuppgift av sina norsklärare att analysera några bloggar. Bland annat Ja, vi elsker.

Lars skriver exempelvis: "Mulig min favoritt av de tre er Ja, vi elsker...-bloggen. Skrevet av en svenske som antagelig bor i Norge gir den et nøytralt perspektiv av Norge og forholdet mellom det norske og det svenske hverdagslivet. Innleggene er ikke argumenterende og gir leseren mulighet til å gjøre opp sin egen mening. God oversikt og gode blogginnlegg som appellerer til nordmenn og svensker med interesse for Norge og forhold mellom de to landene."

Medan Kristine är mer kritisk: "Den første bloggen, Ja, vi elsker, er utrolig kjedelig ved første blikk. Jeg blir truffet av denne mørkeblå bakgrunnen med en utrolig kjedelig og tett tekst. Min tanke er: skal jeg lese alt dette??"
Så ett stort tack till alla elever som har tittat förbi och kommit med utmärkta förslag till förbättringar av innehåll och utseende. Det senare är enkelt att fixa till, och nu har alltså Ja, vi elsker... fått en ansiktslyftning. Vad gäller innehållet så är det svårare – jag tänker fortsätta skriva om sådant som jag (och ibland kanske bara jag) är intresserad av, och det blir nog på svenska också fortsättningsvis.

Det är positivt att se att norsklärare använder bloggen som en del av undervisningen. Här har elever fått blogga om bloggar. Gamla tiders uppsatser tenderade som oftast att bli lästa bara av eleven och läraren. Med bloggens format är det enkelt att utveckla språket genom att skriva för en större grupp läsare. Läs mer om detta i Aftenpostens intervju med en av lärarna.

Slutligen – kommentarer och förslag till ytterligare förändringar på bloggens utseende och innehåll tas tacksamt emot! Från elever på Sandvika VGS och från andra.

6 kommentarer:

VamPus sa...

Gratulerer med nytt design - ser veldig bra ut!

Ingunn sa...

Så morsomt at du har sett elevenes vurderinger av bloggen din! Takk for hyggelig tilbakemelding til oss. Jeg lurer litt på hvordan du har funnet ut om oss, og hvordan du fant fram til elevenes blogger? Det nye designet på bloggen din er kjempeflott, forresten :) Hilsen en av norsklærerne på Sandvika...

Mickey boy sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mickey boy sa...

YEA 1 STB ROCK!!! neijja, =). strålende design.Ryddig og fint. Likte spesielt logoen på toppen. Grattis Niklas <3
forventninge til innlegedede stiger med en så bra layout!
keep up.

Lars Klingenberg sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MadeleineNorrman sa...

Dette ser lovende ut :) Kult at du fikk med at vi har vært her inne alle sammen ;) Jeg valgte også din blogg som en av de jeg analyserte, veldig fin og oversiktlig, spesiellt med den nye layouten.
- Madeleine 1STA