2. september 2008

Benny Guldfot

Det finns ingenting som går upp mot en klassisk Buster-berättelse. Buster var serietidningen med hjälteberättelser från sportens värld. Där kunde vi följa hur Jorma och Edvard kämpade sig genom motgång till framgång med Åshöjdens BK. Hockeylegenden Börje Salming blev en seriefigur hämtad från verkligheten. Och så fanns Benny Guldfot.

Jag kom att tänka på Buster och Benny Guldfot när jag såg referatet från söndagens match i Tippeligaen mellan Oslo/Lyn och Tromsø. Laget med de små resurserna, Tromsø IL, har vittring på toppen i Tippeligaen men för att hålla drömmen vid liv krävdes poäng i Oslo.

Efter 90 minuter ledde Oslo-laget med 3-2 och Tromsø har fått en spelare utvisad. Då kommer Benny Guldfot in i bilden. För med en spelare som heter Morten Målskred som dunkar in 3-3 i matchens sista sekund, så är Buster-liknelsen nästan komplett.
Og på overtid av overtid var Morten Moldskred der - helt ut av ingenting sikret han ett poeng for bortelaget!
Tromsø ligger tvåa i tabellen. Nu väntar vi på att Benny, förlåt Morten, ordnar nya spektakulära poäng i Bodø på lördag.

1 kommentar:

Donkeyman sa...

Lokaltidningarna här uppe i Tromsø skriver att Moldskred var så slut när han fick bollen i sista sekunden att det enda han orkade var att skjuta. Från långt håll och så letade bollen sig in i nätet.

Men den verklige hjälten bakom Tromsøs framgångar är tränaren som heter Steinar Nielsen. En äkta Tromsøgut som spelat i Milan och Napoli bland annat. Och som 2 gånger kommit in som tränare i slutet av säsongen och räddat kvar TIL i elitserien. Nu på sitt andra år som huvudtränare visar han vad han duger till.

Lägg namnet på minnet därför att här håller en stor internationell tränarkarriär på att starta.