17. oktober 2006

Geten raskar över isen

Höst betyder att ishockeysäsongen drar igång både i Sverige och i Norge. Men det finns skillnader i kvalitet och intresse. Efter OS-vinsten i våras toppar Sverige ishockeyns världsranking, medan Norge finns på plats 15. Efter storheter som Danmark och Kazakstan.

Under förra säsongen fanns det 42 svenska spelare i den nordamerikanska ishockeyligan NHL. Men bara en norrman – som inte lyckades göra något poäng på de fem matcher han spelade. Men till årets NHL-säsong har antalet norrmän i NHL fördubblats – till två.

Lite märkligt är det ändå. Förutsättningarna för ishockey borde inte vara sämre i vinteridrottsnationen Norge, än vad de är i Sverige eller Finland. Men varför ska norsk ishockey förnedra sig själva? Jag tänker givetvis på det nya namnet på den Norska Hockeyligan – Get-ligan!

Jo, jag vet att GET är det nya namnet på en stor norsk kabel tv-operatör och jag vet att en norsk get kallas för en geit. Men ändå...

1 kommentar:

Jan Olsen sa...

Get är "illa" sett med svenska briller (glasögon). Jag, en norrbagge, bod i Sverige de senaste 18 åren skiter i sådant. Det borde du också göra. Get på norska betyder det samma som get på engelska. I stället för att göra dig lustig över "svåra" norska ord borde du heller försöka fatta det sublima i norskan. Du har ju bod där i nästan 10 år eller....

MVH Jan Olsen