2. oktober 2007

Frågorna som aldrig tar slut

Det är många som har försökt med att förklara mina tidigare norska mysterier. Utan att helt lyckas. Men fortsätt! Här kommer ytterligare några märkligheter:
  • Varför är det bara personer som inte vet var en frisör är för något som får vara programledare för lördagsunderhållningen på NRK?

  • Varför ska det alltid drickas konjakk på norska nachspiel? Konjak till kaffet efter maten – fine. Men på fastande mage efter ett knippe öl?

  • Och förresten, varför heter det nachspiel (efterfest) och vorspiel (förfest)? Kom festandet till Norge först 1940?
(På bilden ser vi de oklippta riddarna av norsk lördagsunderhållning på NRK: Tore "På sporet" Strømøy och Dan Børge Akerø.)

8 kommentarer:

kjell sa...

Selvfølgelig er du i din fulle rett til å kritisere oss for dårlig smak hos programlederne våre. Det må vi bare bøye oss i støvet for.

Men hva er så kritikkverdig i at vi har litt bedre smak hva edle dråper angår, enn der over kjølen?

Berndt sa...

Lysande! Du finns numera i min blogroll! På återhörande!

Berndt sa...

Ok, norrmän har sina små egenheter. Kul att du uppmärksammar dom. Men nu har utländska affärsmän gjort oss svenskar uppmärksamma på hur vi är.

När de ser nåt blågult så tänker de på två saker: Tiden och Semestern! Läs gärna min blogg idag, den handlar lite om att även vi svenskar är rätt parodiska ;-)

Kristin sa...

Du glömde en programledare; Mariann Thomassen!

Anonym sa...

Hej och tjena. Riktigt rolig blogg du har här.

Jag är en 19årig kille från Malmö som ska till Oslo den 10 november till den 17 om jag inte kan få tag i jobb. Du kan inte ställa upp med sängplats? mvh

Johan Hedin sa...

Jag försökte bena ut konjaktmysteriet själv på en bröllpsfest i Norge nyligen där det friskades i med konjak i mängder. Jag fick bara svaret;
"för att det är gott!" av medskyldiga rödbrusiga norrmän.

Anonym sa...

Kompis, det smärtar mig men nu tar jag bort din blogg från min rss-läsare. Jättesynd, men bra content väger inte upp långa uppdateringsintervall.
//henrik

Anonym sa...

hva gjør du i norge egentlig..
ikke særlig possitiv til landet.
lager en blogg om ting som du mener sverge er bedre til.
dere klager om alt bortsett fra lønn.

Er svenske programmledere så flinke og vellkleddde da? Jeg har sett værmeldinga på en svensk kanal, en krølltopp med 80 talls dress.

Svensk pizza? Det er jo italiensk
og det får du kjøpt i norge og